Scroll Top

Alice in cosmeticaland

Phlizz

Online magazine van het Lewis Carroll Genootschap

Laura en John Nelson zijn een broer en een zus uit Los Angeles en in 2014 gaven zij het moederbedrijf Seed Company van hun vader een nieuwe wending door in korte tijd een aantal producten in de markt zetten onder de naam ColourPop Cosmetics. Dat was zo succesvol dat ze al snel daarna gingen samenwerken met Kylie Jenner en Kim Kardashian om Kylie Cosmetics en KKW Beauty te lanceren. Daarmee vestigden ze hun ze hun naam als innovatief bedrijf in een wereld van cosmeticabedrijven die zich destijds ontwikkelden en die met name de focus legden op Instagram als platform. In een paar jaar wisten ze zo veel influencers aan zich te binden dat ze de nummer 1 werden in de wereld van cosmeticapromotie op internet. De verkoop van de producten geschiedt dan ook volledig online en omdat er geen fysieke bedrijven zijn kunnen de prijzen laag blijven en zijn ze een geduchte concurrentie voor de gevestigde bedrijven met een veel hogere overhead. Bovendien worden alle producten intern geproduceerd en rechtstreeks naar de klanten verstuurd.

ColourPop blijkt al snel zeer aantrekkelijk voor millennials en Generatie Z. Het bedrijf biedt een grote hoeveelheid betaalbare producten die alle worden vervaardigd zonder dierproeven en worden ontwikkeld rond wat er ook maar boven aan de lijst staat aan trends op de sociale media. Je zou ook kunnen zeggen dat het merk voornamelijk gericht is op de jongere generatie en dat verklaart ook het gebruik van thema’s, bijvoorbeeld uit de wereld van de Disneysprookjes, bij de lancering van nieuwe lijnen in het assortiment.

En zo verscheen er in april een nieuwe serie getiteld Alice in Wonderland, die bestaat uit zeventien verschillende modules met titels uit het verhaal van Carroll. Het is een vrolijke serie producten en voor de echte verzamelaar van ‘Alice’ ongetwijfeld een must. De modules omvatten producten als oogschaduw, oogpotlood, lippenstift, rouge en foundation, en ze zijn mooi vormgegeven met de Disney figuurtjes uit de gelijknamige film van Alice in Wonderland.

Het hele verhaal rondom ColourPop, dat niet vrij is van controverses is op youtube te bekijken: https://youtu.be/k9enDlTy-Eg

[print_button]