Scroll Top

Bijzondere Franse Alice-uitgave

Phlizz

Online magazine van het Lewis Carroll Genootschap

Alice au pays des merveilles

D’apres le roman de Lewis Carroll

Illustrations de Darshika Varma

2022, Edition Auzou

Tijdens mijn bezoek aan Paris kon ik natuurlijk niet om de fnac heen en daar vond ik op de kinderafdeling een fraaie ‘Alice au pays des merveilles‘ met een bijzonder extraatje, een ingebouwde projector om de afbeelding van de pagina in het boek die je leest ook te projecteren op het plafond. Dus een boek voor de nacht en om voor te lezen.

Darshika Varma de illustrator, geboren in het drukke levendige Mumbai, had altijd een hang naar de rust van de natuur buiten de stad. Ze was een dromerig kind en kon intens genieten van alle kleuren die de natuur te bieden heeft. Ze realiseerde zich ook al op jonge leeftijd dat ze een beetje het zwarte schaap was in een familie van economen en technici met haar voorliefde voor teken en schilderen. Ze besloot haar droom te volgen en ging Applied Arts studeren aan Rachana Sansad in Mumbai. Allereerst ging ze werken in de digitale marketing als ontwerper, waarna ze eigen ontwerpen ging maken voor allerlei onderwerpen en kwam er al doende achter dat haar ware roeping bij het illustreren van kinderboeken lag.
De illustraties die ze nu maakt zijn bijzonder kleurrijk en bedoeld voor jonge kinderen.
De uitgave van Alice bevat geen twaalf maar negen hoofdstukken, hoofdstuk 6, 9 en 10 ontbreken helaas, maar het is een mooie, uitgave met kartonnen pagina’s. De tekst is minimaal en ook echt gericht op jonge kinderen. Leuk voor opa’s en oma’s om uit voor te lezen en er zelf extra tekst bij te bedenken!

[print_button]