Scroll Top

Boekbespreking: Alice in Wonderland met illustraties van Valeria Docampo

Phlizz

Online magazine van het Lewis Carroll Genootschap

Op instagram is heel veel moois te vinden als je de zoekopdracht ‘Alice in Wonderland’ intypt. Op één van mijn zoektochten kwam ik ineens het account ‘stoerleesvoer’ tegen. Dit account wordt beheerd door Selena en Ellen die samen met een team van 14 leden leden dagelijks 3 nieuwe reviews plaatsen.
Recentelijk hebben de dames een aantal recensies geschreven die voor ons als Carrollianen zeker de moeite waard zijn. Gelukkig mochten wij de teksten van ze over nemen. Dank daarvoor!

Valeria Docampo
Valeria Docampo verwierf veel respect en naamsbekendheid door haar herwerking van een andere klassieker, namelijk De Kleine Prins. Ze woont in de Argentijnse stad Buenos Aires. Een tijdlang doceerde ze Grafische vormgeving aan de Universiteit van Buenos Aires. De reden dat ze is begonnen met tekenen, is haar behoefte om de poëzie van het alledaagse te kunnen vatten in beeld. Sinds 2006 legt ze zich volledig toe op het illustreren van kinderboeken. In haar werk zoekt ze steeds naar nieuwe technieken. En wereldwijd valt ze op en worden haar boeken veel vertaald en uitgegeven.

Siska Goeminne
Siska Goeminne is een Belgische kinderboekenschrijfster. Als kind droomde zij er al van om schrijfster te worden en enkele van haar verhalen verschenen in het jongerentijdschrift ‘Top’. Ze studeerde verder Germaanse talen en Kunst en cultuurbeleid in Leuven, waar ze haar liefde voor taal verder ontwikkelde. Ze werkte een tijdje aan de universiteit, vervolgens bij een afdeling van het CLB en was enkele jaren redacteur bij uitgeverij Clavis. In 2005 begon ze als voltijds auteur.
In 2010 schreef zij ‘De wonderlijke droom van Alice’ gebaseerd op ‘The Nursery Alice’, gevolgd door het humoristische luisterboek ‘Wit konijn in Wonderland’.

Prachtige herbewerking
Valeria Docampo heeft een prachtige dromerige uitgave gemaakt. Elke illustratie is een kunstwerkje. Het boek zelf is een pareltje voor je boekenkast. De knalroze, magenta band op de kaft knalt lekker eruit. Haar palet bevat veel hard roze en smaragdgroen, wat perfect past bij Alice in wonderland.
Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar om zelf te lezen maar vanaf 7 jaar ook heerlijk als voorleesboek voor je kinderen en kleinkinderen.

De volledige en andere recensies die je op ‘Stoerleesvoer’ kunt vinden zijn: Alice in Wetenschaps Wonderland (recensie geschreven door Elias, 12 jaar) en ‘The house of Minalima’

Met dank aan www.stoerleesvoer.nl

Auteur: Lewis Carroll
Illustraties: Valeria Docampo
Hertaling: Siska Goeminne
Uitgever: De Eenhoorn
ISBN/EAN: 9789462915275
Uitgifte: Juli 2020
Pagina’s: 128 pagina’s
Taal: Nederlands
Uitvoering: Hardcover

[print_button]