Scroll Top

Buitenlandse Societies

Phlizz

Online magazine van het Lewis Carroll Genootschap

Lewis Carroll Society UK

Tijdens een bijzondere ledenvergadering op 12 januari 2024 kwam het voorstel aan de orde om de society op te heffen. Dit voorstel is met ruime meerderheid verworpen. Er wordt nadrukkelijk gezocht naar vrijwilligers om de organisatie draaiend te houden maar er is nu voldoende vertrouwen dat dit gaat lukken. Ook is besloten om te onderzoeken of de gedrukte versie van het tijdschrift The Carrollian vervangen kan worden door een digitale PDF-versie om de kosten van het tijdschrift te drukken.

Op vrijdag 24 mei organiseert de Britse Lewis Carroll Society een bijeenkomst met illustrator Oleg Lipchenko:
“Oleg Lipchenko: An Illustrator in the World of Lewis Carroll”.
24 mei 2024, 18.30 uur (Britse tijd), Art Workers’ Guild, 6 Queen Square, Londen.
Deze bijeenkomst is gratis voor de leden van de Britse society; anderen betalen £ 8.
Voor meer informatie: https://lewiscarrollsociety.org.uk/product/oleg-lipchenko-in-person-meeting/

Op 29 mei om 21 uur (CEST) geeft Mark Richards een online lezing ‘Lewis Carroll and Surrealism’. Mark gaat in op Carrolls invloed op de surrealisten en de plaats die hij verdient in de geschiedenis van het surrealisme.
Aanmelding voor deze lezing is vereist, zie: https://www.eventbrite.nl/e/lewis-carroll-and-surrealism-mark-richards-tickets-825019775357?keep_tld=1.
De kosten bedragen £ 10.87.

Op 6 juli 2024 is het weer Alice Day in Oxford. Op deze dag, die jaarlijks terugkeert, staat Oxford vrijwel geheel in het teken van Alice in Wonderland. Diverse musea en bibliotheken organiseren activiteiten en de Britse Lewis Carroll Society organiseert een lezingen-programma.
Zie bijv. https://www.storymuseum.org.uk/about-us/alices-day-1 en  https://theoxfordmagazine.com/event/alices-day-2.

Van 14 t/m 20 juli 2024 wordt in Oxford (Brasenose College) een seminar verzorgd over Lewis Carroll en de Alice-boeken: ‘Lewis Carroll’s Oxford and the Surprising Histories of Alice’s Wonderland’. Kosten inclusief verblijf in het college vanaf £ 1.970. Voor meer informatie en aanmelding zie: https://www.conted.ox.ac.uk/courses/lewis-carrolls-oxford-and-the-surprising-histories-of-alices-wonderland
De Britse Lewis Carroll Society organiseert regelmatig lezingen en/of activiteiten. Zie:
https://lewiscarrollsociety.org.uk


Lewis Carroll Society USA

Op 20 april 2024 vindt online de Spring Conference 2024 plaats met als titel ‘A Field Guide to Wonderland and Beyond’. Voor meer informatie: https://www.lewiscarroll.org/event/lcsna-spring-conference-2024-a-field-guide-to-wonderland-and-beyond/

Op 1 en 2 november 2024 is in Boston de 50th Anniversary Celebration and Fall Conference. Meer informatie volgt t.z.t. op de website.

De Amerikaanse Society organiseert regelmatig bijeenkomsten, via zoom of fysiek. Houd hiervoor de website in de gaten (https://www.lewiscarroll.org/events)
Opnames van eerdere bijeenkomsten zijn te vinden op:
https://www.youtube.com/channel/UCH_RdUTdm7M6aThf9RgXFBA

Lewis Carroll Society de France

Judith van den Berg introduceerde in de vorige Phlizz de Lewis Carroll Society d’Italia, nu is er de melding van de start van een Franse:

Gaël Coursaget Lewis Carroll Resources: Very happy to announce the creation of our French Lewis Carroll Society!

Lewis Carroll Society de France

Nous sommes fiers de vous annoncer la création de la Lewis Carroll Society de France. C’est une association de loi 1901 qui a pour objectif de promouvoir, faire rayonner et partager l’héritage littéraire de #LewisCarroll, tant au sein de l’association qu’à l’échelle nationale.
(Met trots kondigen we de oprichting van de Lewis Carroll Society van Frankrijk aan. Het is een wetsvereniging 1901 die tot doel heeft het literaire erfgoed van #LewisCarroll te bevorderen, uit te stralen en te delen, zowel binnen de vereniging als op nationaal niveau.)

Voorlopig gaat het hier nog om een facebookpagina, met een eerste bericht en een paar foto’s. Nadere informatie volgt.

[print_button]