Scroll Top

Buitenlandse Societies

Phlizz

Online magazine van het Lewis Carroll Genootschap

Verenigd Koninkrijk

Op zaterdag 6 juli is het weer Alice’s Day in Oxford. Naast activiteiten in de stad (op 6 en 7 juli, zie https://www.storymuseum.org.uk/about-us/alices-day-1), organiseert de Lewis Carroll Society een lezingen-programma met o.a. een lezing van Lenny de Rooy (‘Alice’s Adventures Under Water’).
Zie: https://lewiscarrollsociety.org.uk

Op 17 juli om 18.30 uur (Nederlandse tijd) organiseert de Surrey History Center een online-bijeenkomst ter herinnering aan het feit dat Lewis Carroll 150 jaar geleden de zin ‘For the Snark was a Boojum, you see’ bedacht, die later de slotzin werd van ‘The Hunting of the Snark’.
Programma:
– Isabel Sullivan (Senior Archivist Surrey Heritage): ‘The Dodgons at Home: finding Lewis Carroll in his family archive’.
– Dayna Nuhn (editor of ‘The Snarkologist’): ‘Just the place for a Snark!’

Tickets: £ 6
Zie: www.surreycc.gov.uk/heritageevents

Verenigde Staten

Op 28 juli 2024 (3.00 pm -4.00 pm, 21-22 uur Nederlandse tijd) is er een zoom-webinar over de nieuwe musical ‘Alice, Formerly of Wonderland’. Sprekers zijn de auteur Mark Saltzman en de productieleider Jim Fall. Zie: https://www.lewiscarroll.org/event/an-afternoon-at-the-theater-alice-formerly-of-wonderland/?mc_cid=5347b92a76&mc_eid=e9ee887107

Op 11 augustus 2024 (1:30 pm – 2:30 pm EDT, 19.30-20.30 uur Nederlandse tijd) organiseert de LCSNA een lezing ‘Lewis Carroll’s Girls: Growing Up Female in Victorian England’ door Karen Bourrier, van de University of Calgary. Zie: https://www.lewiscarroll.org/event/lewis-carrolls-girls-growing-up-female-in-victorian-england/

Op 1 en 2 november 2024 viert de Lewis Carroll Society het 50-jarig bestaan met een conferentie: de ‘LCSNA 50th Anniversary Celebration and Fall Conference’. Het is een in-person conferentie die plaatsvindt in Boston.
Voor meer informatie en aanmelding: zie: https://www.lewiscarroll.org

Japan

Op 17 april jl. is in de Yokohama Takashimaya Gallery een tentoonstelling geopend ter gelegenheid van de 160e verjaardag van Alice’s Adventures in Wonderland, met medewerking van Macmillan en de Lewis Carroll Society Japan. Er zijn onder meer de originele John Tenniel illustraties te zien. Op 9 mei verhuisde de tentoonstelling naar Osaka en vanaf 2 augustus is Nagoya de locatie.

[print_button]