Scroll Top

Buitenlandse Societies

Phlizz

Online magazine van het Lewis Carroll Genootschap

Lewis Carroll Society UK
Tijdens de jaarvergadering op 24 november jl. kwam naar voren dat het aantal betalende leden aanzienlijk was afgenomen. Een ander probleem is dat diverse bestuursleden wilden terugtreden maar dat het niet mogelijk bleek opvolgers te vinden. Deze situatie heeft ertoe geleid dat het bestuur heeft voorgesteld om de Society op te heffen. Dit uitzonderlijke voorstel komt aan de orde op een bijzondere ledenvergadering op 12 januari as. (zoom, 19 uur Nederlandse tijd). Voor de opheffing is het noodzakelijk dat 75% van de leden die deelnemen aan de vergadering, ermee instemt.
https://lewiscarrollsociety.org.uk

Bas Savenije

 

Lewis Carroll Society USA
Er zijn op dit moment geen geplande activiteiten.
De Amerikaanse Society organiseert regelmatig bijeenkomsten, via zoom of fysiek. Houd hiervoor de website in de gaten (https://www.lewiscarroll.org/events)
Opnames van eerdere bijeenkomsten zijn te vinden op:
https://www.youtube.com/channel/UCH_RdUTdm7M6aThf9RgXFBA

Bas Savenije

 

Lewis Carroll Society d’Italia
“Ga met ons mee op reis naar Wonderland. We zullen je de raadselachtige wereld van Lewis Carroll en zijn tijdloze creaties onthullen”

-motto van the Lewis Carroll Society d’Italia

Na de oprichting van the Lewis Carroll Society in Londen in 1969 groeit het aantal genootschappen wereldwijd gestaag. The Lewis Carroll Society of North America stamt uit 1974, gevolgd door het Nederlandse Lewis Carroll Genootschap in 1976, in 1994 werd de Japanse opgericht, en in 2009 de Sociedade Lewis Carroll do Brasil. Sinds augustus 2023 is Europa weer een sociëteit rijker, met de oprichting van de ‘Lewis Carroll Society d’Italia.’ Zowel de sociëteit als de website zijn nog vers van de pers, maar voorzitter Ilaria Cremaschini heeft een duidelijke visie voor ogen: ‘de vereniging heeft als doel om sociale contacten tussen liefhebbers van Carroll te versterken, informatie over publicaties en evenementen te delen en hopelijk in de toekomst ook zelf activiteiten te organiseren.’ Dit alles uitsluitend in het Italiaans, maar uiteraard is iedereen welkom om lid te worden. Als je geen Italiaans kent, is Google Translate hierbij je beste vriend.

Inmiddels is de Nieuwsbrief van de vereniging alweer zes keer verschenen. Alle nieuwe Italiaanstalige publicaties worden op de voet gevolgd, en noemenswaardig zijn bijvoorbeeld:
Oltre la meraviglia. Lettere al di qua dello specchio; een verzameling brieven van Carroll door een Italiaanse redacteur die ook brieven van bijv. Proust en Orwell heeft uitgegeven
– een verzameling gadgets, The Villains Collector Box door Benjamin Lacombe
– een nieuwe editie met bijzondere illustraties van Italiaanse kunstenaar Francesco Corli
– een roman in de stijl van Lewis Carroll en Edgar Allan Poe, Lo specchio attraversò Alice, door schrijver Reg Mastice
Maar via de nieuwsbrief worden we vooral op de hoogte gehouden -en lekker gemaakt- over de totstandkoming van het op handen zijnde tijdschift Cronache Carrolliane. Publicatie van nummer 0 staat gepland voor eind januari. We zijn erg benieuwd en zullen tegen die tijd een recensie schrijven in de Phlizz.

Website: https://www.lewiscarrollsociety.it/

Instagram: https://www.instagram.com/lcs_italy/

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100093697172507
Twitter: https://twitter.com/LCS_Italy

Judith van den Berg

[print_button]