Scroll Top

Charlotte Masselink

Phlizz

Online magazine van het Lewis Carroll Genootschap

Aan mij de eer om een stukje te schrijven voor Wool en Water en mij in het kort voor te stellen. Mijn naam is Charlotte Masselink en ik woon in Mierlo, een klein dorpje in de buurt van Eindhoven.

Als klein meisje heb ik de Disneyfilm van Alice in Wonderland gezien en ik was gek op de Cheshire Cat, want ik had iets met katten! Toen ik ging studeren kwam ik weer in aanraking met Engelse kinderliteratuur in de vorm van Roald Dahl, C.S Lewis en andere schrijvers uit London. Lewis Carroll kwam pas later terug toen ik mij besefte dat ik Alice in Wonderland eigenlijk nooit had gelezen… Dus dat ben ik gaan doen (in het Engels natuurlijk) en het was wonderlijker dan de Disney variant, die toch een combinatie is van beide verhalen… Ik vraag mij dan ook af, wat Lewis Carroll nou van deze bewerking zou vinden?

Een paar jaar verder en heel wat Alice in Wonderland varianten in de boekenkast, stapte ik de tattooshop binnen met het idee van een Alice tattoo. Ik had veel gezien, maar wilde niet iets dat op de Burton films was gebaseerd, dus ik heb Nienke Moon gevraagd om zelf iets voor mij te maken en ik heb haar de volgende opdracht gegeven: Ik wil de schrijver, de March Hare en de Hatter en de verdere invulling was vrij…. Dat vond ze ontzettend leuk om te doen, dus kwam ze met een creatief ontwerp, dat ik zelf nooit had kunnen bedenken en als bonus heeft ze de rups en de Cheshire Cat er ook nog in verwerkt.

Ik ben zelf nog steeds heel blij met mijn tatoeage en toen ik een aantal vrienden van het genootschap tegenkwam op de Deventer boekenmarkt, werd ik natuurlijk direct uitgenodigd voor het symposium! Hier heb ik nieuwe vriendschappen opgedaan en ontdekt dat ik niet de enige ben met deze mooie hobby!

foto’s Mikos Teuben

[print_button]