Scroll Top

Boekbespreking van: Alice Ever After & Alice Never After van Dan Panosian

Phlizz

Online magazine van het Lewis Carroll Genootschap

Met de uitgave van Alice Never After in mei van dit jaar als vervolg op de stripbundeling Alice ever after uit 2023 komt er een einde aan het Alice-avonturen van Dan Panosian.
De twee uitgaven zijn beide een bundeling van vijf verhalen die als losse magazines verschenen vanaf 2022. In juli werden de delen 1-3 al uitgebreid besproken door Henk van Viegen, terug te lezen via deze link:

Stripbespreking: Alice ever after #1, 2 en 3

Alice Ever After
Alice leeft in een groot huis, Lutwidge Manor, met haar zusters Edith en Lorena en haar vader, die een bekende tandarts is. Haar enige doel is om te ontsnappen aan de kille, vreemde werkelijkheid van het Victoriaanse Londen. Maar om terug te keren naar haar geliefde Wonderland heeft ze iets sterkers nodig dan paddenstoelen en terwijl het steeds moeilijker wordt om haar toenemende verslaving te voeden met pillen, moet ze ook omgaan met de afkeurende blikken van haar zusters en vader.
Als Alice zichzelf laat opnemen in het Sacred Heart Hospital voor de Un-Well denkt ze dat er een einde komt aan al haar problemen door een constante stroom pillen, die ze nodig heeft om de Mad Hatter, Cheshire Cat en al haar vrienden te bezoeken. Dit toevluchtsoord blijkt echter een gevaarlijk gesticht te zijn. Wat speelt er zich allemaal af in de krochten van dit instituut? Zal Alice eindelijk van haar jeugdtrauma’s afkomen en zal ze ervoor kiezen om voorgoed in Wonderland te blijven, of zal ze haar demonen in de echte werkelijkheid gaan bevechten?

Alice Never After
Wonderland is haar nieuwe thuis geworden, maar de gekke bewoners van deze getikte wereld hebben zich tegen haar gekeerd.
Terwijl Alice’ zus Edith en haar jeugdvriendje Earl vechten om Alice terug te laten keren naar de echte wereld, is Alice aan het worstelen met haar demonen en probeert ze te achterhalen of de oorzaak bij haar vader ligt of dat het door haarzelf komt, of misschien is het wel een combinatie van die twee.
Alice wordt gekroond tot de nieuwe Hartenkoningin, maar dat betekent meer verplichtingen dan macht. Ook al getuigen de bewoners hun adoratie voor haar, Alice begint zich toch af te vragen of ze niet meer nodig heeft dan alleen maar vrienden om zich heen. Misschien heeft ze ook familie nodig? En wat als ze terugkeert, is het dan nog wel de bekende omgeving van vroeger?

Alice Ever After
9781684158850
Boom! Studios 2023

Alice Never After
9781608862146
Boom! Studios 2024

Dan Panosian (1969) is een bekende Amerikaanse striptekenaar, geroemd om zijn gedetailleerde tekeningen. Hij is ook bekend door zijn werk als reclametekenaar en als storyboard artiest. Hij werkte oorspronkelijk bij Marvel Comics, maar stapte na het vetrek van een grote groep tekenaars over naar het door hen nieuw opgerichte Image Comics. Hij werkte ook mee aan uitgaven van Dark Horse Comics, Boom! Studios en Dynamite Entertainment. Panosian is oorspronkelijk van Armeense afkomst en kind van genocide-overlevers. In die hoedanigheid werkte hij mee aan een graphic novel getiteld Operation Nemesis: A Story of Genocide & Revenge.
Behalve zijn grafische werk is hij ook meermalen betrokken geweest bij de productie van videogames en films, o.a. voor Dreamworks en Duke Nukem.

[print_button]