Scroll Top

Komen uit pagina’s: Jodi Harvey’s boeksculpturen

Phlizz

Online magazine van het Lewis Carroll Genootschap

Dankzij een tweet van #womensart (10 december ‘21) kwam de redactie terecht bij het werk van Jodi Harvey-Brown. Een paper art-kunstenaar die het een mooi idee vond personages uit boeken waarmee we zijn opgegroeid en/of die we graag lezen, letterlijk uit de pagina’s te laten komen.

Op haar site toont ze de resultaten, met verschillende scènes uit Alice’s Adventures in Wonderland, zoals ‘The Mad Hatter’s Tea Party’, ‘Who Are You’ en ‘The Chesire Cat’. Opvallend: niet in de rubriek ‘klassiekers’, waarin we bij voorbeeld wel Peter Pan en Tom Sawyer aantreffen, maar (ook te verdedigen) bij de groep sprookjes, mythologie en kinderverhalen.

Op de facebookpagina van het Genootschap kun je haar ‘The Mad Hatter’s Tea Party’ bewonderen, hier zien we haar weergave van Alice in discussie met de Rups. Ze heeft deze scène nog een keer in beeld gebracht, maar deze is bijzonder doordat beide personages de toeschouwer aankijken.

Jodi Harvey: ‘Who Are You’

Harvey is niet de enige die zich op deze manier laat inspireren. Op internet is een en ander gemakkelijk te vinden met de zoekopdracht ‘paper book sculptures’, aan te vullen met /alice in wonderland. Ook op de tweejaarlijkse Paper Art-tentoonstelling in CODA (Apeldoorn) zie je dat boeken of personages uit boeken graag zo tot leven willen komen.

Harvey’s site:  Jodi Harvey – Home (jodiharveyart.com)

 

[print_button]