Scroll Top

MOMIX in Nederland

Phlizz

Online magazine van het Lewis Carroll Genootschap

Wie kent het verhaal van Alice in Wonderland niet?

In de voorstelling ALICE van de dansende illusionisten van MOMIX ontvouwt zich in november in meerdere theaters in Nederland een kleurrijk universum aan de kijker. Geniet van de typerende acrobatische MOMIX-danstaal: vol energie, met vervreemdende illusionistische trucs en prachtige visuele effecten.

In het bekende kinderboek van Lewis Carroll uit 1865 kruipt het meisje Alice door een konijnenhol en belandt in een magische wereld vol rare figuren. MOMIX-choreograaf Moses Pendleton – vermaard schepper van droomwerelden vol vreemde vogels – laat zich 155 jaar later inspireren door de bizarre avonturen van dit gevoelige meisje.

Pendleton vertelt: ‘’Ik wilde het verhaal van Alice niet opnieuw vertellen. Het is voor mij het begin voor nieuwe ontdekkingen, een zoektocht naar onze grenzen. Ik wil deze show naar plekken brengen waar MOMIX nog nooit is geweest; waar dans, licht, muziek, kostuums en videoprojecties samen komen.’’

Niks is wat het lijkt te zijn tijdens de voorstelling: Alles beweegt en verandert. Een hoofdrol wordt gespeeld door de kleurrijke kostuums, prachtige kunststukjes die de dansers in één beweging doen veranderen in een kreeft, een mossel of een bloem.

Wat is MOMIX?
Het Amerikaanse MOMIX staat onder de artistieke leiding van Moses Pendleton, een van Amerika’s meest innovatieve en meest uitgevoerde choreografen. MOMIX staat internationaal bekend om de presentatie van werk van uitzonderlijke inventiviteit en fysieke schoonheid. Met niets meer dan licht, schaduw, rekwisieten en het menselijk lichaam, verbaast MOMIX al 40 jaar lang het publiek.

[print_button]