Scroll Top

Moniek Rutten bij de Internationale Art Brut Biënnale

Phlizz

Online magazine van het Lewis Carroll Genootschap

Op 6 oktober opent de vijfde Internationale Art Brut Biënnale, editie 2023 in Hengelo. De Art Brut Biënnale is een initiatief van Elvira van Eijl, die zich daarvoor heeft omringd met een groot team van vrijwilligers. Dat is nodig, want er zullen meer dan 1200 werken te zien zijn van 150 kunstenaars met een verstandelijke beperking of psychische problematiek. Niemand minder dan vriend van ons Genootschap Moniek Rutten heeft een prominente plek in deze fraaie tentoonstelling. Het is absoluut de moeite waard om dit unieke evenement te bezoeken dat zijn gelijke niet kent in Europa.

Ik bezocht Moniek tijdens haar ‘work in progress’ waarbij zij geïnspireerd wordt door de verhalen Lewis Carroll over Alice. Moniek zal er tot de opening op 6 oktober mee bezig zijn. Hierbij een sneak preview, maar reis vooral op 7 oktober of in de dagen daarna af naar dit unieke evenement in Hengelo om het eindresultaat te bewonderen!

De lezers van Phlizz konden al eerder kennismaken met de fraaie tekeningen van Moniek in de Phlizz-editie van 1 april jongsleden en ook in de editie van vorig jaar april waren de seizoenstekeningen te zien.

 

[print_button]