Scroll Top

Overlijden Edward Wakeling

Phlizz

Online magazine van het Lewis Carroll Genootschap

Op 9 september jl. is Edward Wakeling overleden in de leeftijd van 77 jaar. Gedurende een periode van bijna 50 jaar heeft hij een grote bijdrage geleverd aan het onderzoek met betrekking tot leven en werk van Lewis Carroll. Iedereen met belangstelling voor Lewis Carroll komt de resultaten daarvan tegen: onder zijn redactie en met zijn commentaar en toelichting zijn Carrolls dagboeken uitgegeven door de Britse Lewis Carroll Society. Ook had hij de redactie van ‘The Oxford Pamphlets, Leaflets, and Circulars of Charles Lutwidge Dodgson’, uitgeven door de Amerikaanse Society. Hij schreef ‘Lewis Carroll: The Man and His Circle’ waarin hij de sociale kringen beschreef waarin Carroll zich bewoog. Hij publiceerde over Carrolls wiskundige werk en puzzels en stelde de catalogue raisonné van Carrolls foto’s samen.
Jarenlang maakte hij deel uit van het bestuur van de Britse Lewis Carroll Society, onder meer als voorzitter; veel Carrollianen heeft hij bijgestaan met antwoorden op hun vragen en suggesties voor verder onderzoek.

Op maandag 16 oktober is om 1.30 PM een herdenkingsdienst met sprekers over zijn leven en werk In St Mary’s Church, Priory Lane, Clifford, Herefordshire HR3 5EZ. Stuur, als je die wilt bijwonen, een mail naar Ellie Schaefer-Salins,  ellenss12@gmail.com. Het is ook mogelijk een condoleance-bericht te sturen naar Edwards zus, Susan Huggins, 27 Gladstone Road, Folkestone, Kent CT19 5NQ.

[print_button]