Scroll Top

Save the date: 8e Symposium, vrijdag 20 september 2024

Phlizz

Online magazine van het Lewis Carroll Genootschap

Het 8e Symposium van het Genootschap zal plaatsvinden op vrijdag 20 september 2024. De locatie is wederom de Gasthuiskapel in Zaltbommel. We zijn bezig met de invulling van het programma en voor een deel is dat ook al bekend.

Tijdens de ochtend zal Saskia de Bodt ons vertellen over de inhoud en ontstaansgeschiedenis van haar boek Springlevend. Daarin wordt voor een aantal literaire klassiekers beschreven welke rol zo’n klassieker heeft gespeeld en speelt in het land van ontstaan, het literair toerisme dat het boek heeft opgeleverd en welke aanpassing het in de loop van de tijd heeft ondergaan.

Springlevend. Hoe klassieke boeken van betekenis veranderen.
Auteur en samensteller: Saskia de Bodt
Mede-auteurs: Anemiek Overbeek, Fia Dieteren, Henk van der Liet, Anna C. Koldeweij
Uitgeverij Hoogland & van Klaveren
ISBN: 9789089674203
Prijs: € 29,90
256 p.

Onderwerp zijn o.a. Pinokkio en Nils Holgersson, maar Springlevend bevat geen hoofdstuk over Alice. Het leek ons aardig om te kijken of een hoofdstuk over Alice in Wonderland wel zou passen binnen het concept van het boek. Beantwoordt het aan het door Saskia de Bodt c.s. opgestelde lijstje van kenmerken? Het handigst lijkt het zo’n hoofdstuk dan maar gewoon te schrijven. Saskia de Bodt en Henk van Viegen presenteren op het Symposium een mogelijk plan van aanpak hiervoor en vernemen graag suggesties voor aanscherping en aanvulling hiervan.

[print_button]