Scroll Top

Wat te doen in Nederland?

Phlizz

Online magazine van het Lewis Carroll Genootschap

Kunsthal Rotterdam
27 juni – 1 november 2020

Van 27 juni tot 1 november 2020 presenteert Kunsthal Rotterdam de interactieve tentoonstelling “Wonderland” waarin het klassieke verhaal van Lewis Carroll tot leven komt.
De grootschalige, interactieve tentoonstelling volgt, aan de hand van het verhaal van Alice, de evolutie van film van analoog naar digitaal. In een decor met ca. 300 objecten en rekwisieten, bewegend beeld en audiovisuele kunstwerken, wordt de bezoeker op spectaculaire wijze meegenomen in de magische wereld van Alice. Een uitgebreid educatief programma voor scholen en families maakt deel uit van de tentoonstelling. De tentoonstelling is ontwikkeld door het Australian Centre for the Moving Image in Melbourne en beleeft in Rotterdam haar Europese première.

Voor meer informatie: klik hier

Het bestuur van het Lewis Carroll Genootschap is in overleg met de Kunsthal over mogelijke samenwerking bij het programma. Zodra daar meer over bekend is, zullen we dat uiteraard melden.

Alice in Wonderland en de Bibliotheek Rotterdam

De Bibliotheek Rotterdam heeft op Instagram een aantal filmpjes geplaatst waarop diverse personen hun favoriete boek benoemen en kort beschrijven.
Vriendin van ons genootschap Gerdine Brans grijpt deze gelegenheid aan om Alice in Wonderland onder de aandacht te brengen.

Voor meer informatie: klik hier

Gelderland Fabriek Culemborg
10 mei 14.30 uur

In het vorige nummer van Phlizz meldden we dat in april in de Gelderlandfabriek in Culemborg door André Wierenga en Paul Gelsing het Componistenatelier wordt georganiseerd. Dit is verplaatst naar 10 mei 14.30 uur.
Tijdens dit gebeuren wordt een uitvoering gegeven van “Two Songs on Poems by Lewis Carroll”. André heeft “Jabberwocky” en “The Lobster Quadrille” op muziek gezet voor een bezetting van hobo, klarinet, hoorn, fagot, basklarinet en tenorzang.

[print_button]